Heilige Clara
/admin/files/8/intropic_1211617668_thumb.jpg

We moeten behoorlijk ver terug in de tijd om bij Clara uit te komen; ze leefde van 1194 tot 1253 in Assisi, een stadje in Midden-Italie. Clara groeide op in een voorname adellijke familie, terwijl de handel opkwam en de kloof tussen arm en rijk steeds groter werd.


Clara en Franciscus

Toen zij Franciscus door de straten zag trekken, in zijn vuur en enthousiasme, wist zij: dit wil ik ook! Radicaal het Evangelie volgen, zonder eigendom er helemaal voor God zijn en in alles naar Hem verwijzen. Op haar achttiende ontvlucht ze 's nachts haar ouderlijk huis om zich bij Franciscus en zijn broeders te voegen... als eerste vrouwelijke volgelinge. Zonder enige zekerheid of duidelijkheid over hoe het verder zal gaan, waagt ze de sprong. De sprong naar vrijheid. Ze is nu vrij om zich helemaal te richten op wat haar het dierbaarst is: God

Na een kleine omzwerving en een harde confrontatie met haar familie, betrekt ze het kloostertje dat Franciscus voor haar had gebouwd van zelf bij elkaar gebedelde stenen: San Damiano. Al heel snel sluiten zich veel vrouwen bij haar aan, uit alle lagen van de bevolking.


Over deze website | Help | Privacy | International | Contacteer ons
Nabbi © 2019, Belgische Bisschoppenconferentie. Alle rechten voorbehouden.